"Suntem trecători! Dar ştim, în trecerea noastră, să săpăm urme adânci în sufletele unor străini."
Nu scriu aici pentru că vreau să zgudui sau să impresionez lumea cu ideile mele... scriu doar pentru a nu lăsa să se piardă ceea ce se află în mine, la un moment dat. Peste ani, cuvintele mele de aici îmi vor arăta calea pe care am mers.

Sau, cum spunea Bernanos: "Nu știu pentru cine scriu, dar știu de ce scriu. Scriu ca să mă justific. În ochii cui? Am spus-o deja, dar înfrunt ridicolul de a mai spune-o odată: în ochii copilului care am fost."

marți, 27 decembrie 2011

De sărbători (efectul de bumerang)

Pentru lipsa zăpezii și pentru toate neîmplinirile din bilanțul personal anual:


Ați prins ideea, nu? Dacă vreți să ningă, rupeți lista neîmplinirilor și transformați-o în ninsoare, iar regretele sau dezamăgirile aferente, eliberați-le din suflet în viscol... Oricum, totul e în zadar! 

Pentru anul care vine și pentru cei care n-au înțeles încă ce înseamnă efectul de bumerang, în viață (oferiți doar ceea ce ați dori să primiți):




Și vă recomand cu căldură un film mai vechi, dar care sigur o să vă placă: Pay it forward! V-ați prins, e tot despre "efectul de bumerang", un film genial, care vă poate schimba perspectiva asupra vieții, nicidecum doar un film "drăguț, dă Crăciun".

Și nu uitați ca în vremea care va veni, în timpul rămas până la parasirea acestei lumi, să vă bucurați de orice vă oferă clipa. Căci dacă în eternitate totul e în zadar, în clipă, momentul prezent reprezintă sensul absolut, sens care trebuie trăit, simțit și asimilat. 
Căci asta e tot ceea ce contează, ceea ce conține clipa e ceea ce ne formează, ne șlefuiește și tot ceea ce vom lua cu noi, anume amintirea tuturor clipelor pe care le-am trăit într-un mod ce nu  se poate uita! 


Viața e formată din clipe. Trăiți-le! Însă nu uitați în tot ceea ce alegeți să trăiți, de efectul de bumerang.
Și să trăim, orice, astfel încât dacă am afla că cei din jurul nostru, ori cei dragi nouă, ar trăi clipe la fel cum am decis noi, acest lucru nu ne-ar deranja!
Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face! Că e și el om, la fel ca tine. Și cu siguranță ce te-ar răni pe tine, îl va răni și pe el. Excepția fiind doar cazul celor care îți confirmă că lor le place.
Și îmi doresc să trăim toți asemenea, indiferent că e vorba de oameni dragi, cunoscuți sau străini!
 
Clipe cât mai multe, tuturor, și înțelepciunea de a alege să le trăiți atfel încât să obțineți maximul de fericire. (maxim am zis!)
Asta e ceea ce doresc tuturor celor pe care îi cunosc, tuturor celor dragi mie, tuturor celor ce vor citi aceste rânduri și, în primul rând, asta îmi doresc mie!
 
 Sărbăutori Fericite!




Și la final, ceva pentru toate împlinirile de pe foaia bilanțului și, de ce nu, "pentru toate revelioanele gastro-bahice..." Sus paharul și până la fund! (Fundul paharului... sau al cui vreti voi)

I-auzi!



_____________________________________________________
Fotografiile din acest text sunt realizate de Raluca si Marius. Restul fotografiilor le gasiti in albumul Creasta Nordica a Craiului (17-18 dec. 2011)

Un comentariu:

Rosemarie spunea...

"sarbautori fericite!" :):):):) sper ca ai avut parte de sarbatori fericite! la multi ani cu bine si la cat mai multe ture faine!