"Suntem trecători! Dar ştim, în trecerea noastră, să săpăm urme adânci în sufletele unor străini."
Nu scriu aici pentru că vreau să zgudui sau să impresionez lumea cu ideile mele... scriu doar pentru a nu lăsa să se piardă ceea ce se află în mine, la un moment dat. Peste ani, cuvintele mele de aici îmi vor arăta calea pe care am mers.

Sau, cum spunea Bernanos: "Nu știu pentru cine scriu, dar știu de ce scriu. Scriu ca să mă justific. În ochii cui? Am spus-o deja, dar înfrunt ridicolul de a mai spune-o odată: în ochii copilului care am fost."

marți, 18 august 2009

Insulte marca Winston Churchill

Las aici cateva din "maruntele" motive pentru care il am la suflet pe Winston Churchill. (Daca doriti sa aflati si motivele cu adevarat importante, studiati-i viata si opera acestui om.)

"Va trimit doua bilete la premiera noii mele piese; veniti cu un prieten... daca aveti vreunul!" (George Bernard Shaw catre Winston Churchill).
"Imi este imposibil sa vin la premiera, dar voi veni la a doua reprezentatie - daca va avea loc" (Winston Churchill catre George Bernard Shaw)

"Winston, daca ai fi sotul meu, ti-as pune in fiecare seara putin arsenic in ceai", ii spune Lady Astor lui Winston Churchill la o receptie.
Raspunsul lui Churchill: "Doamna, daca as fi sotul tau, l-as bea!"

"Doamna, cat sunteti de urata!" se sperie Churchill, vizibil baut, de Lady Astor. Aceasta replica: "Sir, sunteti beat!".
Churchill puncteaza: "Adevarat, dar mie-mi va trece!..."

2 comentarii:

Anonim spunea...

De unde ai citatele?mai stii si altele?

Claudiu Crăciun spunea...

Le-am gasit la acea data pe internet, ceva legat de faptul ca in prezent nici macar insultele nu mai au farmec, prin comparatie. Erau si insulte marca Oscar Wilde dar, sincer, nu mai stiu cum le-am gasit si pe ce site. Am incercat sa caut prin google acum, dar n-am reusit sa le regasesc.