"Suntem trecători! Dar ştim, în trecerea noastră, să săpăm urme adânci în sufletele unor străini."
Nu scriu aici pentru că vreau să zgudui sau să impresionez lumea cu ideile mele... scriu doar pentru a nu lăsa să se piardă ceea ce se află în mine, la un moment dat. Peste ani, cuvintele mele de aici îmi vor arăta calea pe care am mers.

Sau, cum spunea Bernanos: "Nu știu pentru cine scriu, dar știu de ce scriu. Scriu ca să mă justific. În ochii cui? Am spus-o deja, dar înfrunt ridicolul de a mai spune-o odată: în ochii copilului care am fost."

miercuri, 6 august 2008

Mica Lupa

Mica Lupa este o specie foarte rara, care traieste cel mai bine si aproape intotdeuna in iarba, desculta. Usor de recunoscut dupa cateva trasaturi caracteristice: par lung, chitara in spate, bocanci si rucsac (optional); se gaseste la munte, pe malul marii, prin baruri, prin ceainerii si prin anticariate; face si tace; capteaza imagini; evolueaza; uneori zboara; migreaza. Cuibul si-l face, in general, in sufletul tzestosilor.
Nu, acum n-am sa mai uit lucrul esential despre aceasta specie, si anume ca isi pune visele la pastrare in borcanase cu ceai.

Niciun comentariu: