"Suntem trecători! Dar ştim, în trecerea noastră, să săpăm urme adânci în sufletele unor străini."
Nu scriu aici pentru că vreau să zgudui sau să impresionez lumea cu ideile mele... scriu doar pentru a nu lăsa să se piardă ceea ce se află în mine, la un moment dat. Peste ani, cuvintele mele de aici îmi vor arăta calea pe care am mers.

Sau, cum spunea Bernanos: "Nu știu pentru cine scriu, dar știu de ce scriu. Scriu ca să mă justific. În ochii cui? Am spus-o deja, dar înfrunt ridicolul de a mai spune-o odată: în ochii copilului care am fost."

luni, 29 august 2011

Provocare (cu "zguduieli")

Avertisment: următoarele melodii nu sunt de ascultat în surdină, la lumina lumânărilor parfumate. Pierdeţi "esenţa" dacă le ascultaţi încet, la boxe amărâte.şi, bineînţeles, cireaşa de pe tort e păstrată pentru final:Provocarea: Dacă aţi considera cele de mai sus un mesaj, cam care credeţi că ar fi acela?!


PS: Dacă nu poţi înţelege un mesaj, înseamnă că acesta nu ţi se adresează, sau că nu există niciunul? Ar putea fi, oare, posibil, să aşterni ceva pe foaie (fie ea şi virtuală) şi să nu transmiţi niciun mesaj?
Suntem, oare, mereu conştienţi de ceea ce transmitem? De ecoul ce-l vor avea actiunile noastre?
Sau doar ne lăsăm purtaţi de val (cum fac eu acum, cu boxele la maxim), fără să ne pese? (că deranjez, că pot avea probleme...). Iar când problemele apar (poliţia la uşă sau o vecină moţată cu tigaia în mână), regretăm dintro dată cauza care a generat acest efect şi care ne-a aparţinut?
şi încă ceva: nu poţi înţelege un mesaj, dacă îl parcurgi pe sărite (asta aviz celor ce trişează, sărind peste melodii)


PPS: Parantezele din PS sunt metaforice, nu s-a întâmplat nimic din toate astea... încă (cel puţin în ceea ce priveşte vecina moţată)
Provocarea rămâne valabilă!

2 comentarii:

Anonim spunea...

cred ca provocarea ta e sa gasesti pe cineva care te ntelege.am trecut o data prin asta si am ajuns la cz(si anume, punandu ma n joc cu toate riscurile incluse), ca totul se ntoarce la tine, si ca nevoia asta ajunge sa fie satisfacuta tot de tine, dc ma ntelegi. nu ma judeca dc ma nsel, e inutil :)

Claudiu Crăciun spunea...

N-am de gand sa judec pe nimeni.

Multumesc pt. opinie!