"Suntem trecători! Dar ştim, în trecerea noastră, să săpăm urme adânci în sufletele unor străini."
Nu scriu aici pentru că vreau să zgudui sau să impresionez lumea cu ideile mele... scriu doar pentru a nu lăsa să se piardă ceea ce se află în mine, la un moment dat. Peste ani, cuvintele mele de aici îmi vor arăta calea pe care am mers.

Sau, cum spunea Bernanos: "Nu știu pentru cine scriu, dar știu de ce scriu. Scriu ca să mă justific. În ochii cui? Am spus-o deja, dar înfrunt ridicolul de a mai spune-o odată: în ochii copilului care am fost."

joi, 7 decembrie 2006

...

Ultimul lucru pe care l-a creat Dumnezeu a fost femeia. Dupa aceea nu a mai creat nimic... Pana si El a inteles ca ceva mai gingas, mai pur, mai frumos, mai reusit decat femeia nu ar mai putea crea!
Urmatoarele cuvinte apartin lui Audrey Hapburn, care a fost rugata sa divulge secretele frumusetii ei.



* “Pentru buze frumoase, vorbeşte folosind cuvinte pline de bunăvoinţă.”
* “Pentru ochi frumoşi, descoperă binele din oameni.”
* “Pentru a avea o siluetă de invidiat, împarte-ţi hrana cu înfometaţii.”
* “Pentru un păr frumos, lasă un copil să se joace cu el sau sa-şi treacă degetele sale prin acesta măcar o dată pe zi.”
* “Pentru echilibru sufletesc, caută cunoaşterea ca să nu fii niciodată singură.”
* “Oamenii, mai mult decât lucrurile, trebuie să fie îngrijiţi, readuşi la viaţă, vindecaţi şi răscumpăraţi; nu îndepărta pe nimeni niciodată de tine.”
* “Aminteşte-ţi, dacă vreodată ai nevoie de o mână de ajutor, o vei găsi întotdeauna în continuarea braţului tău. Pe măsură ce te maturizezi, vei descoperi că ai două mâini, una pentru a te ajuta pe tine, cealaltă pentru a-i ajuta pe ceilalţi.”
* “Frumuseţea unei femei nu stă în hainele pe care le poartă, înfăţişarea pe care o are, sau modul în care îşi piaptănă părul. Frumuseţea unei femei este în ochii ei, deoarece aceştia sunt intrarea către inima ei, locul unde sălăşluieşte dragostea.”
* “Frumuseţea unei femei nu rezidă în frumuseţea feţei, căci adevărata frumuseţe a unei femei este oglindită în sufletul ei. În ocrotirea pe care cu afecţiune o oferă, în pasiunea pe care o arată.”
* “Frumuseţea unei femei creşte cu trecerea anilor.”


Iar daca forta fizica nu le caracterizeaza pe femei, este tocmai pentru ca nu au nevoie de ea. Acolo unde forta poate doar sa distruga, delicatetea poate sculpta.
Forta fizica ne-a fost lasata noua, barbatilor, insa nu pentru a o folosi impotriva celor mai slabi (cum fac majoritatea barbatilor), ci pentru a-i ocroti pe cei lipsiti de aparare.

Iti doresc fericirea pe care o visezi si fie ca vremea vietii tale sa fie la fel de senina ca si chipul tau atunci cand zambesti...

4 comentarii:

Anonim spunea...

mereu ma intreaba unii, altii, tu la ce te uiti cand vezi un om? sau cand iti place un baiat? sau etc...si eu le zic: in ochi. privesc in ochi. intotdeauna. pe oricine. pentru ca ochii sunt ferestre deschise catre suflet si pe mine tot ce ma intereseaza la un om e sufletul lui. nici cu ce se ocupa, nici cum arata, nici cum vorbeste. sufletul. acolo e esenta omului.
audrey avea niste ochi fermecatori. daca as fi intalnit-o pe ea pe strada ca fiind o straina pe un trotuar, cred ca i-as fi zambit. :)
si forta omului sta in suflet. nu in trup. un trup fara suflet sanatos e vlaguit.

Anonim spunea...

Eu le zambesc si altor tipuri de ochi, diana:D Unii au nevoie mai mare de zambete;))

Credeam ca n-o sa-mi placa un text mai mult, dar asta e genial..
Unora barbati le-ar fi frica sa recunoasca toate astea..

Multumiri in numele femtelor/femeilor! :D acu tre sa ma gandesc la o replica despre barbati:D Ca si ei merita :X

Claudiu Crăciun spunea...

Aniri :), sa-ti placa un text mai mult... decat care?

Anonim spunea...

decat "Scop" :D